fredag, november 26, 2004

Rådslag om rättvisa och gemensam välfärd

ABF-huset, Stockholm, 28 november klockan 09:30

Missa inte höstens hetaste arrangemang! I samarbete med SEKO, MJV, Synskadades Riksförbund, ABF Stockholm m.fl. arrangerar Attac Sverige en bred konferens på temat privatiseringar och avregleringar av den gemensamma välfärden!

Till personer och organisationer som undertecknat Upprop för rättvisa och gemensam välfärd och alla ni andra som är intresserade av en rättvis, gemensam välfärd.

Inbjudan till rådslag om rättvisa och gemensam välfärd
Gensvaret för vårt upprop har varit över förväntan. Många fackföreningar, handikapp- , miljö- och solidaritetsorganisationer, författare, musiker, chefredaktörer, skådespelare, professorer, arbetslösa, präster, sjuksköterskor, brevbärare, pensionärer, lärare, bussförare, småföretagare, studenter m.fl. har redan skrivit på. Nu vill vi gå vidare och göra något tillsammans. Det krävs en bred och långsiktig mobilisering om vi ska förmå beslutsfattare att stå emot marknadens krav och istället arbeta vidare för en rättvis och gemensam välfärd.

Attac, SEKO Skåne, SEKO Stockholm, Miljöförbundet Jordens Vänner, ABF Stockholm och Synskadades Riksförbund inbjuder därför till ett rådslag där vi som vill utveckla den gemensamma välfärden kan mötas och samtala om hur vi kan samarbeta och arbeta vidare.

Tid: Söndagen den 28 november kl. 09.30?17.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Program:

09.30 Arrangörerna hälsar välkommen
10.00 Aktuella erfarenheter och mobiliseringar
- Avregleringar, Tomas Abrahamsson (SEKO)
- Vattenprivatiseringar, Gith Andersson (Attac Norrköping)
- Sjukvården Inte Till Salu, Elin Sundberg (SITS)
11.00 Paus med fika
11.30 For Velferdsstaten, Asbjörn Wahl, Norge
12.30 Lunch
13.30 Gruppsamtal: Hur arbetar vi vidare?
15.30 Summering
16.00 Fortsatta samtal på restaurang Persiska Hatan
17.00 Slut

For Velferdsstaten är en norsk paraplyorganisation med 26 landsomfattande medlemsorganisationer som representerar en miljon norrmän. Tillsammans mobiliserar de mot nedmonteringen av välfärden.

Anmälan: Medverkan i rådslaget är gratis, men för att bl.a. kunna planera fika vill vi att du senast den 24 november anmäler dig till: lars.igeland@folkbildning.net.

Vill du vara med på konferensen men behöver någonstans att sova? Hör i så fall av dig till Malin Eriksson, Attac Sthlm, 0733-381603, så fixar vi boende.

Har du ytterligare frågor om konferensen kontakta: Gunilla Andersson (ga.javisst@telia.com) eller Lars Igeland (lars.igeland@folkbildning.net).

Välkomna!

Den här inbjudan går också att tanka ner som rtf-fil ovan till höger. Ovan till höger finns också orginal för affisch i pdf-format. Hjälp oss att sprida information om konferensen!


attac sverige | Upprop för rättvisa och gemensam välfärd

Inga kommentarer: