måndag, november 15, 2004

Filmen "Bourne Supremacy"

Den f.d. agenten som vaknat upp efter sin minnesförlust fortsätter att nysta i sitt förflutna, samtidigt som han jagas runt i Europa av CIA och ryska torpeder.

Uppföljare är rätt ofta kassa kopior av föregångaren. Därför är det kul att The Bourne supremacy överträffar mina lågt ställda förväntningar. Den är spännande från ruta ett. Jason Bourne (Matt Damon) har tagit sin tillflykt till semesterparadiset Goa i Indien. Där försöker den forne agenten leva ett så normalt liv som det bara går med sin Marie (Franka Potente), som han träffade i The Bourne identity. Men han är ständigt på sin vakt. En dag ser han ett bekant ansikte - en före detta agent. Jason återvänder till Europa, men så fort han kommer till passkontrollen i Neapel har han CIA-bossen Pamela Landy (Joan Allen) i hälarna.

Det blir en katt- och råtta-lek där Jason sammanbitet tar sig an den ena farofyllda situationen efter den andra. Tack vare nye regissören Paul Greengrass snabba klipp sitter man där med andan i halsen mest hela tiden. Välgjort och oförutsägbart i intressanta miljöer.



Filmen Bourne Supremacy

Inga kommentarer: