onsdag, mars 30, 2005

Äldre ointresserade av Internet

Att internetrevolutionen inte spridit sig i hela befolkningen blev kommunpolitikerna i Mörbylånga varse. Efter en enkätundersökning på ålderdomshemmet Rönningegården visade det sig att ingen av de 37 tillfrågade tyckte att de hade något behov av internet, och endast fyra kände till begreppet. Ingen hade någonsin prövat att surfa på nätet.

Anledningen till enkätundersökningen var att kommunen beslutat att placera ut datorer med internetanslutning på försök i två år på Rönningegårdem. Därefter skulle man besluta om alla ålderdomshem i kommunen skulle ge de boende tillgång till internet, skriver Ölandsbladet.

Efter undersökningen ändrade sig kommunen, och det kommer inte att bli några datorer på hemmet. Men det finns alltid möjlighet att privat ha en dator på ålderdomshemmet.

Samtliga lägenheter har telefonjack vilket gör det möjligt att ansluta till internet via ADSL, bredband eller med vanliga modem, säger Jonas Jansson, tillförordnad socialchef i Mörbylånga kommun till Ölandsbladet.

Fast Jonas Jansson menar att frågan kan komma att bli aktuell i framtiden.
Jag är övertygad om att kommande generationer av pensionärer har en helt annan inställning till internet och datorer, säger han till tidningen.

SvD: Äldre ointresserade av internet

Inga kommentarer: