söndag, januari 30, 2005

Filmen:"På spaning med Bridget Jones"


Bridget Jones Posted by Hello

Bridget Jones är tillbaka! Om du gillade den första filmen, så kommer du älska den här. Bara du har rätt ställda förväntningar

Skådespelare: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, m.fl.
Regissör: Beeban Kidron
Manus: Andrew Davis m.fl.

Singeltjejen Bridget Jones, som vi lärt känna i både bokform och den förra filmen, är inte längre singel! Film nummer två tar vid där den första slutade - i armarna på Mark Darcy. Mannen som älskar henne precis som hon är! Och det är riktigt puttinuttigt. Jag upptäcker att jag sitter med ett fånleende på läpparna de första minuterna och tänker "Åh, hon förtjänar verkligen att vara lycklig!".
Men säg den lycka som varar för evigt. Och det skulle ju inte vara Bridget Jones om hon inte lyckades ställa till det. Mark Darcy är inte den ende mannen vi känner igen från första filmen. Bridgets gamla chef, Daniel Cleaver, spelar en avgörande roll även i film nummer två. Han har också blivit tv-reporter och lyckas sälja in idén att han och Bridget ska åka på reportageresa till Thailand tillsammans. Något som får förödande konsekvenser och föranleder Mark Darcy att rycka ut som den varmblodiga superhjälte han egentligen är.

Filmen är ganska trogen boken, så har man läst den vet man på ett ungefär vad som väntar. Med några små undantag, vilka de inbitna Bridget Jones-fansen kommer att upptäcka...

På spaning med Bridget Jones är en riktig feel good-film som man sitter och småfnissar en hel del till, men som även framkallar ett och annat högljutt gapflabb. Om inte annat så kan man ju alltid dra en lättnadens suck att ens liv inte är lika sjukt kaotiskt och fullt av galna händelser som Bridgets.

Problemet med skruvade komedier är att de riskerar att bli FÖR utflippade och så andfått uppskruvade till max att man börjar vrida sig av ansträngdhet i biofåtöljen. Personligen har jag oftast svårt för såna filmer, men med Bridget Jones vet man vad som väntar och kan ställa in sig på det från första filmrutan. Då är det lättare att svälja.

Och vem kan inte älska Bridget Jones precis som hon är?

Filmen:"På spaning med Bridget Jones"

Inga kommentarer: