fredag, januari 07, 2005

Filmen; "En prinsessas dagbok 2"

Trött uppföljare om prinsessan

Prinsessan Mia (Anne Hathaway) letar efter en blivande make i "En prinsessas dagbok 2".
Regi: Garry Marshall.
I rollerna: Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo

"EN PRINSESSAS DAGBOK", som kom för fyra år sedan, hade en viss charm, när den berättade om San Francisco-tjejen Mia som fick veta att hon var av kungligt blod och tränades upp för att en dag kunna överta tronen i det fiktiva europeiska landet Genovia. Filmen blev en stor kommersiell framgång, och nu kommer den oundvikliga uppföljaren.

Nu är det dags för Mia (Anne Hathaway) att ta över tronen när hennes farmor drottning Clarisse (Julie Andrews) tänker abdikera. Men för att få inta tronen måste Mia ha utsett en make och nu börjar diverse konspirerande i det lilla kungariket.

Det är förvisso lite småkul att se hur man i USA tror att europeiska kungadömen fungerar, men i övrigt känns denna del två tämligen trött. Det finns några roande scener och det är alltid kul att få se Julie Andrews igen (hon har en tveklös utstrålning som aldrig tycks minska), och Hathaway har sina ögonblick. Men förutom det känns "En prinsessas dagbok 2" som en film som man har svängt ihop bara för att tjäna lite ytterligare pengar på konceptet, inte för att det funnits någonting som helst nytt att säga.


Filmen;"En prinsessas dagbok 2"

Inga kommentarer: