torsdag, december 02, 2004

V får fler medlemmar

Vänsterpartiet växer trots mediedrevet. Fler personer än vanligt har sökt sig till partiet under hösten. Det är bara två partidistrikt, Kronoberg och Bohuslän, som uppger att de har färre medlemmar nu än tidigare.

Det är Svenska dagbladet som gjort en rundringning till vänsterpartiets alla distrikt. I nio distrikt uppger man att medlemstalet är oförändrat. I 13 av distrikten uppger man att antalet medlemmar ökat.
Jag är väldigt förvånad, för jag tycker inte att bilden av vänsterpartiet har varit positiv, säger ordföranden för Vänsterpartiet Värmland, Lena Karlsson, till SvD. I Värmland har antalet medlemmar ökat, med en medlem som hoppat av och fem-sex som velat inträda.
Partisekreterare Pernila Zethreaus är däremot inte förvånad. Hon säger till SvD att partiet drivit på för reformer och välfärd.
Det är sådant som gör att människor söker sig till oss.
I Skåne uppger ombudsman Hanna Thomé att människor sökt sig till vänsterpartiet för att ?ta strid? när partiet attackeras i medierna.

Däremot i Bohuslän har antalet medlemmar minskat med 17, och ombudsman Stefan Björling säger att han dessutom tror att många avstår medvetet från att förnya medlemskapet.
Jag är djupt bekymrad och tror skadan på sikt är ganska stor.
I det största partidistriktet, Storstockholm, uppger ordförande Thomas Magnusson att ett tiotal har lämnat partiet men att dubbelt så många ansökt om inträde.
Det är inga stora tillströmningar, men det är ändå en tydlig trend, säger Magnusson till SvD.


Flamman

Inga kommentarer: