fredag, april 24, 2009

Ingela Gardner Sundström (M) och hennes skattesänkningar!Sara Kjernholm skriver om Ingela Gardner Sundström och hennes skattesänkningar:"I ett utskick från "Nya" Österåkermoderaterna uttalar sig Ingela Gardner Sundström om de sista fem årens skattesänkningar som nu ger oss en extra krona per hundralapp. Hon skriver: "Det finns de som är kritiska mot detta och tycker att pengarna skulle gjort större nytta i kommunens kassakista än i medborgarnas plånböcker. Tycker man att man har för mycket pengar att spendera? Och att de borde vara mindre? Eller tycker man att de uppgifter som kommunen svarar för är mycket viktigare än det som människor själva kan tänkas vilja göra för sina pengar?"

Om Gardner Sundström på allvar förvånas över att det finns medborgare som tycker att kommunens uppgifter är viktigare än vad de nu kan tänkas göra för de där extra hundralapparna hon har ordnat åt dem, är hon nog inte särskilt lämplig som kommunalråd. I Österåkers kommun, där närmare 30% av befolkningen faktiskt består av barn och ungdomar, är det naturligtvis oerhört väsentligt att tillräckliga resurser läggs på t.ex. förskola, skola och skolbarnomsorg. Som det ser ut idag är det inte så, vilket inte kan skyllas på lågkonjunkturen då det länge sett lika illa ut.

Hur tänker Gardner Sundström t.ex. kring att Österåker är bland de 10% kommuner med lägst personaltäthet och störst grupper/klasser i förskola och skola? Vi har försökt få hennes allianskollegor att uttala sig om detta faktum, men får inga eller undvikande svar. Eller vad anser hon om att det finns många barn i behov av särskilt stöd som inte ens får den hjälp de har rätt till enligt lag? Om man inte har råd att förbättra sig här, hur rättfärdigar man då en skattesänkning?

Visst är det kul med ett par hundralappar extra, dock finns det möjlighet att själv påverka sin privatekonomi på flera olika sätt. Men när skatteintäkterna inte räcker till att avlöna tillräckligt många lärare för att ge våra barn en trygg skola med arbetsro och god pedagogisk kvalitet för alla, då är vi rätt maktlösa - åtminstone fram tills nästa kommunalval! Ska t. ex. de barn som behöver extra stöd köpa sig en tjänst på en marknad, för de kronor som Gardner Sundström räddat undan det hon ser som konfiskation? Det är rätt att sänka skatten, säger Gardner Sundström, men nog är det ännu mer rätt att vi bryr oss om och värnar våra barn! Om detta inte är uppenbart för Moderaterna och övriga partier i alliansen som genom sin tystnad förefaller samtycka med Gardner Sundström,, bör medborgarna inte ge dessa personer mandat att ignorera verkligheten i fyra år till!"

Inga kommentarer: