tisdag, juli 31, 2007

vivenius - Global virtuell nätinformation- och kommunikation utan geografiska gränser. Hundar, sociala fysiska nätverk, film på biograf samt inrikespolitik.

Vill Du göra en medmänsklig insats genom att skriva under vår namninsamling för att rädda vår skog i Österåkers kommn och vår i Sverige unika allemansrätt? Besök då http://vivenius.blogg.se/ Tillsammans är vi starka och kan förändra.

I en av Stockholms förortskommuner Österåker, är trenden att fler och fler engagerar sig genom att bilda aktionsgrupper. För närvarande har tre olika aktionsgrupper bildats på endast några månader.

1. 800 namnunderskrifter överlämnades till Kommunstyrelsens ordförande innan Kommunfullmäktige (nr 4/2007) den 20 juni 2007, kl. 18.30 på Berga teater, Kulturknuten.Namnunderskrifterna var en protest mot planering för att ombilda kommunens hyresrätter till bostadsrätter. Besök i hyresbostäderna och dialog med hyresgästerna skedde inte för att propagera för ett enskilt lokalt parti utan för att ta reda på vilka frågor, som medborgarna i området ansåg vara viktiga och behövde lösas?

2. Den 10 maj träffade representanter för Barnen i Österåker samt övriga föräldraföreningar i Österåker den styrande borgerliga majoriteten av kommunens politiker (alla partier utom v som saknar parlamentarisk representaion i kommunala styrelser och nämnder, trots 2 mandat i KF och 796 röster i kommunalvalet 2006 ) för att diskutera skolpolitiken. Tyvärr upplevde deras representanter att politikerna inte delade deras oro och dessutom inte hade kunskap om de rådande förhållandena ute i kommunens olika verksamheter.Du hittar föreningens hemsida med aktuell information på www.barneniosteraker.se

3. En aktionsgrupp har bildats för att Rädda vår orörda och unika skog innan det är för sent. http://www.freewebs.com/raddavarskog/

vivenius - Global virtuell nätinformation- och kommunikation utan geografiska gränser. Hundar, sociala fysiska nätverk, film på biograf samt inrikespolitik.

Inga kommentarer: