torsdag, juli 12, 2007

Är Byggnadsnämndens ordförande/ Kommunalrådets man jävig?

Citat från: Björn Molin: Så här började denna debattrunda: I veckans Lokaltidning "Södra Roslagen", som även kan läsas genom att klicka här; http://www.mitti.se/erez/roslagen.html läser jag följande;"Sundström får lön av byggbolag. Byggnadsnämndens ordförande i Österåker Jan-Olov Sundström (m), är även VD för Bofrämjandet, en lobbyorganisation som finansieras av flera stora svenska byggbolag som bygger i kommunen. Idyllen blir till byggarbetsplats. Många upprörs när ännu en grön lunga försvinner. Flera Österåkersbor är upprörda över byggplanerna i Björkhaga. Ett grönområde försvinner och trafiksituationen blir ohållbar. 150 nya villor ersätter skogen. Den populära skogen i Björkhaga används till motion och rekreation. Stora delar kommer att skövlas när 150 småhus byggs. trafiken kommer också att öka på grund av inflyttningen."Svar: DEAB som ska bebygga Björkhagaområdet är inte delägare i Bofrämjandet, där Sundström är vd så hela upplägget är felaktigt. Dessutom går det inte att stoppa projektet och alla försök som kan fördröja detta är dåliga och gynnar inte vårt samhälle. Det finns tillräkligt med skogar i Österåker. Jag som ofta går på skogspromenad blir alltid fundersam över varför så få vill gå ut i naturen. Lägg ner denna fåniga proteströrelse.

Vem har påstått att DEAB är delägare i Bofrämjandet? Det är andra företag än DEAB, som nämns som intressenter i Björkhagaområdet och bakom Bofrämjandet i verkligheten och den refererade tidningsartikeln. Enligt Fastighetstidningen; "Nystart för Bofrämjandet Bofrämjandet, som stöds av bygg- och fastighetsföretag har varit vilande under några år. Men nu tar sammanslutningen ny sats. Flera nya företag har anslutit sig för att tillsammans verka för att stimulera intresset för boendet och öka kunskapen och förståelsen för bostadsfrågor. Särskild uppmärksamhet ska ägnas boendets och boendeformernas sociala aspekter, och verksamheten kommer att bedrivas genom studier, debatt och information.

Vi kommer inte att vara rädda för att provocera. Vi avser att väcka opinion och debatt kring ett antal frågor, bland annat ägarlägenheter och finansieringsformer, något som fungerar alldeles utmärkt i våra nordiska grannländer, säger Bofrämjandets vd Jan Olov Sundström.Han har ett förflutet från JM-koncernen och även lång politisk erfarenhet. Även ordförande i Bofrämjandet, Magnus Key, har ett förflutet inom JM som tidigare vice VD. Bakom Bofrämjandet finns företagen Besqab, Cementa, Einar Mattsson, Electrolux Hemprodukter, Fastighets AB L E Lundberg, Folkhem, Föreningssparbanken, JM, Kone Hissar, Lennart Ericsson Fastigheter, NCC Construction Boende Sverige, Nyréns Arkitekter, Peab Sverige, Saint Gobain Isover, SBC, Skanska PDR Nordic, Strängbetong, SWECO FFNS Arkitekter, Veidekke Bostad, White Arkitekter samt WSP Sverige."

Således ett flertal företag med intressen i Björkhagaområdet, Luffarbacken och övriga delar av Österåkers kommun.


Är Byggnadsnämndens ordförande/ Kommunalrådets man jävig?

Inga kommentarer: