lördag, februari 12, 2005

Puhs film om Heffaklumpen


Man vill inte tro att det är sant, men han till vänster är nasse! Posted by Hello

Det ryktas om en Heffaklump i sjumilaskogen och Puh och hans vänner ger sig ut för att fånga otäckingen. Ru vågar dock inte följa med. Men det faller sig så att Ru träffar på Heffa och de två upptäcker att de inte är så läskiga utan faktiskt ganska snälla båda två. Nu måste de bara övertyga deras respektive vänner om det också.

I rollerna: Monica Forsberg framför Carly Simons sånger i filmen och de svenska rösterna görs bland andra av: Guy de la Berg (Nalle Puh), Linus Hallström (Ru), Filip Hallqvist (Heffaklumpen). Regi: Frank Nissen

Puh och hans kompisar ger sig iväg på äventyr i form av historiens förmodligen första Heffaklumpsexpedition. Ett hot har kommit till Sjumilaskogen, en farlig främling som ingen av invånarna har en riktigt klar bild av, men som alla är rädda för.

Lilla Ru får inte följa med de andra på jakten, och ger sig iväg ensam. Puhs film är en stundtals lite väl, men oftast bara lagom söt och oskyldig film om rädsla som bygger på okunskap man skulle kunna säga att det är en barnsligare, mer rosa och mycket bättre version av M Night Schyamalans The Village.
Om man känner att man kan stå ut med ett och annat sockersött sångnummer till Carly Simons musik är det här helt klart nåt du kan ta med barnen på.

Puhs film om Heffaklumpen

1 kommentar:

Unknown sa...

Varför får inte Emma Gray Munthe cred för texten? Det är trots allt hon som skrivit den.

Puhs film om Heffaklumpen är dock ett mästerverk. Har sett den 60 gånger (varav fem på bio) sedan premiären för tio år sedan.