lördag, februari 24, 2007

Nu ska EU-eliten driva igenom grundlagsförslaget

EU-etablissemanget ska nu driva igenom grundlagsförslaget, trots att fransmän och holländare sa nej med stora majoriteter i folkomröstningar 2005. Planerna är nu klara under tyskt ledarskap.
Den 8 mars äter premiärministrarna middag hos Angela Merkel och enas plötsligt och överraskande om en färdplan. Den ska leda till att alla länder ratificerar den nya EU-grundlagen före EU-parlamentsvalet i juni 2009.

Sverige hamnar i centrum i starten, därför att om den svenska regeringen lovar att fixa ratificering och undvika folkomröstning, så kan man också i Danmark undvika folkomröstning. Och en dansk folkomröstning ses som ett av de allvarligaste hoten mot projektet.

Det hela ska skötas så att man tar bort några småsaker i det gamla grundlagsförslaget. Man ska radera litet grand och inte skriva dit just något. Därmed kan eliten i de länder som redan har ratificerat hävda att de inte behöver göra om processen. Det är ju samma förslag minus några småsaker. I Frankrike och Holland kan eliten säga att nu är det som deras folk sa nej till borta, så nu kan parlamenten säga ja utan ny folkomröstning. I Storbritannien avgår Tony Blair som har lovat att britterna ska få folkomrösta och ersätts som premiärminister av Gordon Brown som inte har lovat något sådant. Tjeckien och Polen ska köpas med nya EU-pengar för att inte ställa till det.

Eliten är överens om att det inte får gå till folkomröstning någon annan stans än i Irland, där landets grundlag kräver en sådan. Genom att få alla andra länder med på tåget först hoppas man kunna lägga sådan press på det irländska folket, att det inte vågar rösta nej

GUE / NGL

Inga kommentarer: