lördag, juni 30, 2007

Barnen i Österåkers första nyhetsbrev.

NYHETSBREV JUNI 2007

Det här är föreningen Barnen i Österåkers första nyhetsbrev.
Vår ambition är att försöka skicka ut ett nyhetsbrev varje månad.

Innan föreningens bildande fungerade föräldranätverket som en arbetsgrupp med öppen mailinglista. Sedan en tid tillbaka är e-postadresserna som mottar detta nyhetsbrev skyddade och endast kända av föreningens medlemsansvarig. Adresserna kommer ALDRIG att spridas till tredje part.

Du hittar föreningens hemsida med aktuell information på www.barneniosteraker.se

I den här månadens nyhetsbrev berättar vi om följande:

• Föreningen
• Medlemskap
• Forumet
• Samverkansgruppen
• Möte med politikerna den 10 maj
• Hemsidan

FÖRENINGEN
Föreningen har en interimstyrelse. Vid medlemsmötet som kommer att hållas under hösten kommer en ordinarie styrelse att väljas. Föreningens stadgar hittar du på hemsidan.

Interimstyrelsen för Barnen i Österåker består av:

Sofia Söderqvist, ordförande
Jeanette Edman, vice ordförande (sammankallande i PR-kommittén)
Heidi Ekström, kassör (sammankallande i Samhällsvetenskapliga kommittén)
Nicklas Grandlund, ledamot (sammankallande i Statistik-och ekonomikommittén)
Rose Wotley, ledamot
Therese Hurtig, ledamot (sammankallande i IT-kommittén)
Vikki Lilliehöök, ledamot (sammankallande i Politik-och ekonomikommittén)
Jonas K Bergqvist, suppleant
Niklas Wikman, suppleant

Vill du kontakta någon i styrelsen, använd då e-post i första hand. Adresserna hittar du på hemsidan under ”Kontakt”.


MEDLEMSKAP
Funktionen för att registrera sig som medlem är nu färdig. Sprid gärna detta till vänner och bekanta. Medlemskapet i föreningen är GRATIS. Är din respektive inte anmäld? Tipsa honom/henne om att anmäla sig så att alla engagerade vuxna finns med i arbetet för våra barns bästa. Alla uppgifter för medlemskap (namn, adress, e-post) behandlas enligt PUL och är endast kända av föreningens medlemsansvarige. Vi välkomnar alla som fyllt 18 år och är bosatta i kommunen som medlemmar. Vill du också hjälpa oss aktivt i vårt arbete är du extra varmt välkommen att höra av dig!


FORUMET
Föreningen har ett diskussionsforum på nätet, som nås på adressen http://barneniosteraker.egetforum.se. Forumet är öppet för alla (efter registrering) och det finns ett antal olika grupper där man kan läsa och skriva inlägg och kommentarer.
Vid en uppgradering av forumet försvann tyvärr tidigare inlägg. Detta får naturligtvis inte hända och vi beklagar djupt att det inträffat. Under rubriken ”Medlemsregler” på hemsidan framgår vad som gäller för att bli medlem i forumet. Välkommen att registrera dig du också!


SAMVERKANSGRUPPEN
Barnen i Österåker samarbetar med kommunens övriga föräldraföreningar. Vi har regelbundna möten då vi träffas och diskuterar kommunens skola och barnomsorg.


MÖTE MED POLITIKERNA DEN 10 MAJ
Den 10 maj träffade representanter för Barnen i Österåker samt övriga föräldraföreningar i Österåker kommunens politiker (den styrande majoriteten) för att diskutera skolpolitiken. Tyvärr upplevde våra representanter att politikerna inte delar vår oro och dessutom inte hade kunskap om de rådande förhållandena ute i kommunens olika verksamheter. Föräldraföreningarna träffade kommunpolitikerna igen den 18 juni för fortsatta diskussioner. Information från mötet kommer på hemsidan.

HEMSIDAN
Hemsidan är just nu under utveckling. Saknar du information eller upptäcker något som inte stämmer, hör av dig till IT-kommitténs sammankallande: therese.hurtig@barneniosteraker.se

I tidningsmagasinet Fokus kan Du bl.a. läsa om;
SKOLA & DAGIS
5. Utgifter för skola, 268:e plats. Vad är låg skattesats värd, när budgeten för skolan inte kunde hållas?
6. Gymnasiebehöriga elever, 75:e plats. Vad är låg skattesats värd, när budgeten för skolan inte kunde hållas och många avgångselever inte var behöriga för gymnasiestudier?
7. Lärartäthet, 246:e plats.Vad är låg skattesats värd, när budgeten för skolan inte kunde hållas eller tillåta fler lärare?
8. Personaltäthet förskolan, 238:e plats. Vad är låg skattesats värd, när budgeten för förskolan inte kunde hållas eller tillåta fler förskolelärare?

Inga kommentarer: