söndag, september 26, 2004

Sveriges pension�rers intresseparti - susning.nu

Sveriges pensionärers intresseparti - susning.nu



Kerstin Koistinen, socionom, Bosjökloster, har avlidit i en ålder av 70 år.
Efter utbildning till socionom anställdes hon vid Malmö stad där hon hade olika befattningar innan hon blev stadsdelschef i Heleneholm. Efter pensioneringen engagerade Kerstin Koistinen sig politiskt i Sveriges Pensionärers Intresseparti, SPI, och var partiets ordförande inför valet 2002.
Hennes närmaste är maken Karl samt barnen Maria, Albert och Viktoria med familjer.
Kerstin Koistinen, Höör, före detta partiledare för SPI, Sveriges pensionärers intresseparti, har avlidit 70 år gammal.

Hon var en symbol för partiet under valkampanjen 2002. Hon var en vital, ansvarstagande person med många goda kvaliteter och hon vann respekt i alla läger.

Kerstin var socionom till professionen, kompletterat med ekonomisk utbildning. Innan hon blev ordförande och partiledare i SPI var hon stadsdelschef i stadsdelen Rosengård i Malmö och hade alltså en mycket god inblick i de problemställningar som präglar samhället. Hon satsade fullt ut som partiledare och tog på sig en enorm arbetsbörda. Hon reste runt i landet och deltog i många aktiviteter på många orter under valkampanjen 2002. Hon vann många väljares respekt med sin utstrålning och kunnighet. Vid ett tillfälle skrev hon "Jag är helt övertygad om att våra tankar ständigt är, att vi ska satsa allt och lyckas med att nå våra mål att komma in i riksdagen, i landstingen och i kommunfullmäktige. Pensionärer får inte bli en grupp vid sidan av samhället - på olika sätt är pensionärer en betydande resurs. Vi skall genom vår politik visa att vi inte accepterar att bli åsidosatta." Dessa ord visar mycket väl med vilken glöd hon tog sig an sin uppgift.

Jan Steimer
Partiordförande SPI

Inga kommentarer: